سيد علي مختاري در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به راندمان پايين آب مصرف شده در بخش كشاورزي استان و روند خشكي درياچه اروميه، افزود:در اين راستا ضمن تغيير الگوي كشت، برنامه ريزي براي افزايش راندمان آب و توليد يك كيلو و 200 محصول با مصرف يك ليتر آب خبر داد.
وي از مصرف 87 درصد آب تولیدی در سطح استان توسط بخش کشاورزی خبر داد و با بيان اينكه ادامه حیات دریاچه ارومیه، ادامه کشاورزی پایدار و حیات در منطقه است، گفت: بر اساس مطالعات انجام شده در دشت های نقده و مهاباد، اراضی زراعی این مناطق 30 تا 40 درصد از آب تولیدی را مصرف می کنن.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي اظهار داشت: مساحت اراضی آبی استان در حوضه دریاچه ارومیه 280 هزار هکتار بوده که میزان مصرف آب در اراضی زراعی و باغی استان در این حوضه 6.1 میلیارد متر مکعب و در کل اراضی استان 1.2 میلیارد متر مکعب است.
وي با اعلام اینکه قبل از بروز خشکسالی ها، سالانه این حوضه با 52 هزار کیلومتر مربع مساحت دارای 380 میلی متر بارندگی بطور متوسط بود، عنوان کرد: سالهای گذشته میزان ورودی آب از طریق بارندگی ها به دریاچه بیش از شش میلیارد متر مکعب بود ولی با کاهش بارندگی ها این ورودی آب با 41 درصد کاهش به 3.8 میلیارد متر مکعب و حتی کمتر از آن نیز رسید.
مختاری اضافه کرد: با توجه به بحران حاصل در اثر کمبود بارندگی و خشکسالی های اخیر، سیاست گذاری در زمینه آب از اهمیت ویژه ای برخوردار شده و گسترش تحقیقات کشاورزی در زمینه مدیریت بهینه مصرف آب در این بخش ضروری است.
وی اعلام کرد: آذربایجان غربی دارای جایگاه ویژه ای از نظر تولیدات کشاورزی در کشور است که با توجه به بروز خشکسالی و پدیده شوری در حد اشباع درپاچه ارومیه، موجب به خطر افتادن کشاورزی منطقه و به طبع آن تهدید پایداری تولید و امنیت غذایی شده است.
وی گفت: در راستای نیل به خودکفایی و تامین امنیت غذایی نیازمند مدیریت بهنیه مصرف آب در این بخش و تقویت و ارتقا مهارت های آموزشی کارشناسان و بهره برداران کشاورزی و نیز بهره گیری از سیستمها، تجربیات و برنامه های موجود کشور و دستاوردهای جدید در این زمینه هستیم.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي افزود: در اين راستا برنامه ریزی، مطالعه و شناسایی 317 هزار و 744 هکتار از اراضی کشاورزی استان برای اجرای طرحهای اصلاح سیستم آبیاری از سنتی به مدرن انجام شده است.
مختاري با بيان اينكه طي سال 57 سطح زير كشت كشاورزي آذربايجان غربي 218 هزار و 900 هكتار شامل 59 هزار و 900 هكتار باغي و 159 هزار اراضي زراعي بود،يادآور شد: اين ميزان در سال 92 بالغ بر 277 هزار و 267 هكتار بود كه در بخش باغي شاهد افزايش 33 هزار و 624 هكتاري و در بخش زراعي شاهد افزايش 24 هزار و 743 هكتاري ميزان كشت بوديم.
نظر شما